Vältä huijaukset ja huonot älysopimukset uusissa defiprojekteissa
Tällä hetkellä markkinoille syntyy uusia mielenkiintoisia defiprojekteja päivittäin. Niiden taustojen selvittäminen on haastavaa, koska usein taustalla olevat kehittäjät toimivat anonyymisti. Uudella projektilla ei ole myöskään minkäänlaista historiaa taustallaan, joten siitäkään on vaikea vetää johtopäätöksiä projektin elinkelpoisuudesta ja riskeistä
Uusia kryptovaluuttoja voi kuitenkin tutkia lohkoketjutasolla ja sitä kautta saa vastauksia muutamiin riskitilanteisiin. Käyn tässä lyhyessä oppaassa läpi muutamia hyödyllisiä työkalua, joita olen itse käyttänyt uusiin projekteihin tutustuessa.
Twitter on kryptoprojektien eräs tärkeimmistä viestintä- ja markkinointikanavista Discordin ja Telegramin lisäksi.
Uusien kryptoprojektien yhteydessä kannattaa käydä katsomassa minkälainen seuraajakunta- ja profiili projektin Twitter-sivulla on.
Mikäli vastajulkaistulla uudella projektilla on tuhansia seuraajia Twitterissä tai projektin Telegram-kanavalla, kannattaa olettaa suurimman osan näistä olevan botteja tai feikkitiliejä. Tämä ei luonnollisestikaan anna kovin luotettavaa projektista.
Ei siis myöskään kannata pelästyä sitä mikäli uuden projektin kohdalla sen Twiter-tiliä seuraa vain muutama kymmenen tai sata käyttäjää. Se voi indikoida sitä, että olet löytänyt projektin reippaasti ennen muita.