Likvidit ETH-steikkaustokenit ja Frax Financen fxsETH
Tässä artikkelissa kerron miksi Frax Financen oma fxsETH-steikkaustoken on vahva voittaja likvidien steikkaustokeneiden tulevassa taistossa. Opit myös miten voit steikata ETH:iä ja päästä käsiksi näihin 5-10 % steikkasutuottoihin.
Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat riskisi ja sijoitussuunnitelmasi huomioiden.
fxsETH on Lido Finanven stETH:n ja Rocketpooin rETH:n suora kilpailija. Nämä likvidit steikkaustokenit (liquid staking derivates) tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden päästä käsiksi Ethereumin lohkoketjun steikkaustuottoihin, ilman tokeneiden lukitusta.
Tätä steikkausmarkkinaa ja sen ympärille muodostunutta kysyntää palvelemaan on syntynyt likvidit steikkaustokenit. Niiden idea kaikessa yksinkertaisuudessaan on seuraava: käyttäjä tallettaa Lidoon tai Rocketpooliin haluamansa määrän ETH:iä ja saa vastineeksi tästä kyseisen palvelun oman johdannaistokenin. Lidon tapauksessa tämä on stETH ja Rocketpoolin tapauksessa rETH. Tätä likvidiä steikkaustokenia voi sitten hyödyntää defissä, esimerkiksi lainapalvelussa vakuutena tai tarjota sille likviditeettiä dexissä.
Eri steikkauspalveluissa on hieman eri tyyppiset mallit steikkaustuoton maksamiselle sijoittajille. Osassa likvidisteikkaustoken on ns. rebase-token eli sen määrä kasvaa tasaisesti lompakossa ja toisissa taas kyseisen tokenin arvo suhteessa alkuperäiseen Etheriin kasvaa.
Tällä hetkellä Ethereumin maksama steikkaustuotto on pyörinyt 4-6 % välillä. Steikkaustuottoa laskee steikkaajien määrä (isompi määrä jakamassa samaa pottia) ja matala lohkoketjun aktiviteetti, kun taas sitä nostaa vastakkaiset asiat.
Miten fxsETH sitten toimii?
Ennen kuin hyppään kertomaan fxsETH:n nerokuudesta kilpailijoiin nähden, minun pitää ensin avata Fraxin merkitystä koko defin ekosysteemissä.