Defi Suomi #037: a16z:n ilmainen raportti, työkalu P/E-lukujen seurantaan ja verovinkki
a16z 2022-kryptoraportti eli hopiumia suoraan suoneen
- Kehittäjä, market cap, startupit, ja sosiaalisen median aktiivisuus ovat kaikki tasaisessa kasvussa markkinatilanteesta huolimatta
- Web3:n pariin on virrannut uusia kehittäjiä tasaisesti vuosikausia, eikä siinä ole näkynyt virtausta takaisin päin. Kehittäjät, jotka siirtyvät perinteisestä web2.0-maailmasta kryptojen pariin, eivät palaa takaisin.
- Web2-alustat, kuten Spotify ja Youtube, maksoivat artisteille dollareista muutamiin satasiin, kun taas esimerkiksi NFT:llä artisti tienasi keskimäärin $174 000.
- Defi on tarjonnut ensimmäistä kertaa miljardille ihmiselle maailmassa pääsyn länsimaalaisin pankkipalveluihin ja tuottoihin. Tai itse asiassa heillä on ollut pääsy huomattavasti parempiin tuottoihin, johtuen defin koosta ja siitä, että se on vasta omalla alkutaipaleellaan.
- Kryptoilla voidaan ratkaista monia perinteisen maailman ongelmia, koska sen avulla voidaan tuoda arvo osaksi hajautettua, globaalia verkostoa. Tämä ei onnistunut internetissä, jossa kaikki oli lähtökohtaisesti ilmaista ja vastapuoleen ei voinut luottaa.
- Etherem on edelleen markkinajohtaja älysopimusketjuista, mutta sen rinnalle on noussut monia varteenotettavia kilpailijoita. Olemmekin useasti puhuneet Hopium.fi:n podcastissa ja tässä blogissa siitä, että käynnissä on narratiivien taisto: Eth + layer 2:t vs. modulaariset ketjut, kuten Cosmos, Avalanche ja Polkadot.
- Kryptomarkkina on edelleen hyvin alkuvaiheessa vaikka se ei aina siltä tunnu. Jos kryptojen aktiivisia käyttäjiä verrataan internetin ja mobiilin alkuvaiheisiin niin huima globaali kasvu on vasta käynnistymässä.