Defi Suomen uutiskirje 41 / 2023
Hyvää sunnuntaita Suomen sinnikäs defikansa. Tiedän, tiedän. Tämä on haastavaa aikaa olla kiinnostunut markkinoista, varsinkin defistä. Nyt tiedätte miltä se kryptotalvi lopulta tuntuu. Samanlainen tilanne oli 2019, vähän ennen defikesän käynnistymistä. Kukaan ei oikein jaksanut kiinnostua mistään, kunnes..
Defi Suomen uudet sisällöt
Olin jälleen kerran puhumassa defistä Lohkoketju-podcastissä:
Kvarn julkaisi uuden artikkelin yhteistyössä Defi Suomessa ja tällä kertaa aiheena oli sijoittamisen perusteet suomalaiselle defikansalle:
Osallistun myös Kvarnin 25.10. järjestämään webinaariin, jossa käydään läpi defin perusteet:
Markkinatapahtumat
Bitcoin otti uljaasti vastaan tämän viikon surulliset markkinatapahtumat ja uuden sodan syttymisen: https://www.theblock.co/post/255525/bitcoin-braces-for-fresh-volatility-amidst-geopolitical-uncertainty
Syyskuun kuluttajahintaindeksin (CPI) tiedot julkaistiin tällä viikolla, ja ne osoittivat 3,7 %:n vuosittaista kasvua, verrattuna arvioituun 3,6 %:iin. Tämä oli odotuksia korkeampi kuukausittainen luku, 0,4 % verrattuna 0,3 %:n arvioihin. Core-CPI oli linjassa odotusten kanssa, 0,3 % kuukausittain ja 4,1 % vuosittain.
Korotettuja lukuja selittivät pääasiassa asumisen, ruoan ja öljyn hinnat, jotka nousivat vuosittain 7,2 %, 3,7 % ja 8,5 % vastaavasti.
Kysymys on nyt siitä, voiko Fed tasapainottaa tosiasian, että sitkeää inflaatiota on torjuttava korottamalla korkoja, vaikka luotto- ja asuntomarkkinoilta tulevat merkittävät huolenaiheet saattavat vaatia korkojen laskemista.
Tämä ylitys odotuksissa saattaa ohjata Fedin harkitsemaan tarkemmin korkopolitiikkaansa tulevaisuudessa. On tärkeää, että Fed onnistuu navigoimaan varovaisesti, etenkin kun otetaan huomioon luotto- ja asuntomarkkinoiden mahdolliset reaktiot. Seuraavien kuukausien aikana markkinat seuraavat tarkasti Fedin toimia ja päätöksiä, joiden on tasapainotettava inflaation hillitsemisen tarve ja taloudellisen vakauden säilyttäminen.
Fedin pausen eli korkonnostojen pysäyttämisen ennusteet siirtyvät jatkuvast eteenpäin:
Huolimatta siitä liikkeestä, jonka osakemarkkinat ovat kokeneet tällä viikolla, Bitcoinin hinta on pystynyt säilyttämään arvonsa huomattavan hyvin. Onko tämä seurausta odotettavissa olevista spot-ETF-päätöksistä, Bitcoinin leimaamisesta digitaaliseksi kullaksi pelon ja epävarmuuden maailmassa, kasvavasta illikvidistä tarjonnasta, vai jostakin muusta, on vielä kysymyksen aihe.
Mitä kuitenkin tiedämme, on se, että myyjät eivät tällä hetkellä vyörytä bitcoineja markkinoille. Tähän mennessä BTC on onnistunut houkuttelemaan ostajia sen 50 päivän liukuvalle keskiarvolle (~26,6 tuhatta dollaria). Siirtyessämme ensi viikkoon, pidä tarkkaa silmällä 26 000 - 26 600 dollarin hintaväliä institutionaalisten ostojen tai myyntien merkkien varalta.
Isommassa kuvassa Bitcoin on jälleen kerran osoittanut, miksi se on kryptovaluuttojen kuningas. Sen markkinadominanssi on noussut 51,2 prosenttiin, lähestyen kahden vuoden takaista huippua, joka oli 52 prosenttia.